Rebel Books schrijfwedstrijd 2024

Schrijf een Young Adult verhaal en maak kans op een kennismakingsgesprek!

In een klein dorpje, verstopt in de bergen, wordt elke winter een oude traditie uitgevoerd om het dorp te beschermen tegen “de schaduwen”. De hoofdpersoon, nieuw in het dorp, begint te twijfelen aan de echte aard van deze traditie wanneer vreemde en angstaanjagende gebeurtenissen zich voordoen. Wat verbergen de dorpelingen, en welk offer is echt nodig om de schaduwen op afstand te houden?

 

Na twee succesvolle edities is de Donkere Dagen Schrijfwedstrijd terug in 2024! Elk jaar bieden we schrijvers de unieke kans om hun verhaal met ons te delen, zonder de druk van een volledig afgerond manuscript. Of je nu een doorgewinterde auteur bent of je eerste stappen in de schrijverswereld zet, wij nodigen je uit om ons mee te nemen naar grimmige steegjes, mysterieuze werelden en onverwachte avonturen.

Laat deze winter jouw creativiteit schitteren in de duisternis. Gebruik de writing prompt hierboven als inspiratie, stof een oud verhaal af of schrijf iets helemaal nieuws. De Donkere Dagen Schrijfwedstrijd 2024 wacht op jouw verhaal. Durf jij de uitdaging aan?

 

Nominaties en prijzen

Begin 2025 onthullen we onze longlist en shortlist op Instagram. Volg ons account voor exclusieve updates en blijf op de hoogte van de genomineerden die kans maken op de hoofdprijs.

De winnaar krijgt niet alleen een schitterende trofee, maar ook een gouden kans: een persoonlijke uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met onze uitgever. Dit is jouw moment om je verhaal verder te bespreken, de mogelijkheden voor publicatie te verkennen, en al je vragen te stellen. Wie weet is dit het begin van jouw schrijversavontuur!

 

Richtlijnen:

– Meedoen kan vanaf 1 september t/m 24 december
– Gebruik een Word document
– Schrijf in het Nederlands
– Het verhaal is minimaal 10.000 woorden (geen maximum)
– Het verhaal is afgerond en heeft een titel
– Het verhaal is niet eerder gepubliceerd
– Het verhaal is geschreven voor de leeftijdscategorie young adult (vanaf 12 jaar)
– Het verhaal valt onder een van de volgende genres: fantasy, science-fiction, dystopian, thriller of avontuur
– Voeg een samenvatting van maximaal een half A4 toe als bijlage
– Stuur je verhaal op naar hello@rebelbooks.nl

De kleine lettertjes:

  • De winnaar krijgt begin 2025 vanzelf bericht.
  • Je krijgt geen feedback op je verhaal.
  • De winnaar wordt bepaald aan de hand van de match met Rebel Books. Het kan voorkomen dat er meerdere verhalen matchen, en er dus meerdere winnaars zijn.
  • De prijs is een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dit hoeft niet altijd om een uitgeefcontract te gaan.

Deze winnaars gingen je voor

Emma Francis

Winnaar 2023

Lisette Kuijt

Winnaar 2022

Robine van Olffen

Winnaar 2022