Nieuwsbericht afbeelding (10)

Dit jaar verscheen het debuut van Robine van Olffen: de avontuurlijke romantasy “Het hart van het woud”. Het verhaal van Iliona en Roran, vol verborgen geheimen, rijke mythologie en onmogelijke liefde, heeft al vele lezersharten veroverd. In dit artikel neemt de auteur je mee achter de schermen van haar schrijfproces en deelt ze haar passie voor het Young Adult Fantasy-genre. Robine vertelt over haar inspiratiebronnen, waarom schrijven voor haar als ademen voelt, en hoe haar liefde voor Fantasyboeken haar verhalen tot leven brengt.

Even voorstellen

Mijn naam is Robine van Olffen en je hebt me misschien wel voorbij zien komen. Op de cover van een YA! Mijn debuut Young Adult Romantasy is in april 2024 uitgekomen. Het heet “Het hart van het woud” en het is een avonturenroman met verborgen geheimen, mythologische geschiedenis en beeldende personages. Heb jij het al gelezen?

Al zolang als ik mij kan herinneren, schrijf ik. Ik heb nooit anders gedaan. Waar ik begon met sprookjesboeken op mijn 9e, ben ik uitgegroeid tot gepubliceerd auteur op mijn 27e. De inspiratie voor “Het hart van het woud” komt uit het gewone leven. Uit de vragen rondom religie, de mysteries rondom verschillende culturen en natuurlijk uit héél veel andere boeken. Schrijven is lezen, inspireren en creëren. Heb je een vraag voor mij over “Het hart van het woud”, of mijn schrijfproces? Stuur me dan een berichtje op Instagram, ik vertel je graag meer!

Waarom ben je gaan schrijven?

Omdat ik niet anders kan. Het zit in mijn bloed. Zo uit ik mijn emoties, kom ik tot rust en breng ik orde in de chaos in mijn hoofd. Robine en schrijven horen net zo bij elkaar als Rebel en Books. Het perfecte paar.

Waarom heb je gekozen voor het genre Fantasy?

Ik lees al mijn hele leven. Met name Fantasyboeken verslind ik soms wel binnen een dag. Ik geniet van het feit dat in dit genre alles mogelijk is. The sky is your limit, iets wat zowel een uitdaging als een ontzettend groot geluk is. Laat je fantasie de vrije loop en creëer iets wat eerder nog niet bestond. Daar geniet ik zó van.

Wat is je droom op schrijf/boekengebied?

Mijn droom is om fulltime aan mijn boeken te kunnen werken. Om mijn baan op te kunnen zeggen, een kantoortje in te richten en een volle werkweek aan mijn allergrootste hobby te kunnen knutselen. Het is een grote droom, dat weet ik. Dus goed, parttime mag ook. Zullen we daar maar mee beginnen? 😉

 

Lees meer over Robine

Volg Robine op Instagram